Tag socialt udsatte med på råd ved byfornyelse

Tag socialt udsatte med på råd ved byfornyelse

Det betaler sig at tage de socialt udsatte med på råd, når man ønsker at byforny de steder, hvor de ofte opholder sig

Det viser en række konkrete erfaringer, som er samlet i en ny bog 'Byen som dagligstue?'.

I Odense har kommunen med dialog og tydelige politiske udmeldinger lagt en helt ny strategi for håndteringen af problemer med socialt udsatte i gadebilledet. Her arbejder kommunen, forretningslivet og foreninger sammen om at skabe byrum til gavn for alle.

I Aalborg var der i længere tid konflikt mellem cafégæster og brugere af et lokalt værested. Men efter en god dialog mellem værestedet og caféen går det langt bedre.

Andre steder kan en fysisk markering mellem øldrikkere og andre borgere betyde tryghed og bedre sameksistens. Det er tilfældet i Nørrebroparken i København, hvor 'Sumpen' ligger.

Undgår konflikter
En ny bog fra Socialministeriet kommer nu med en række konkrete eksempler på, hvordan inddragelse af socialt udsatte kan være frugtbart og mindske konflikter, når man indretter pladser og parker.

Socialminister Benedikte Kiær (K):

- Ingen bryder sig om at få trukket noget ned over hovedet. Jeg er meget optaget af, at også udsatte borgere spørges og inddrages. Bogen giver masser af viden og eksempler på, at det kan lykkes, siger hun.

Rapporten indeholder 17 konkrete anbefalinger, og selv om erfaringerne er indhentet fra større byer som København, Odense og Aalborg, er det intentionen, at anbefalingerne også skal kunne bruges i mindre byer over hele landet.

Projektet er finansieret af byfornyelseslovens udviklings- og forsøgsmidler. Rapporten er udarbejdet af rådgivnings- og analysefirmaet Hausenberg, billedkunstner Kenneth A. Balfelt og Spektrum Arkitekter og kan downloades fra Socialministeriets hjemmeside: www.sm.dk.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt