Mangel på djøfere truer velfærden

Hvis der ikke foretages noget drastisk, vil der mangle 20.000 djøfere i 2030

Efterspørgslen vil stige langt hurtigere, end man med det nuværende tempo kan nå at uddanne de højtuddannede. Det er en trussel mod erhvervslivets konkurrenceevne og hele velfærden, skriver Djøf.

Det store underskud af højtuddannede fremgår af en helt ny undersøgelse, 'Djøfernes arbejdsmarked frem mod 2030', der er offentliggjort 23. november 2010.

Det er konsulentfirmaet Damvad, der står bag rapporten, som kortlægger, hvor stort erhvervslivets behov for djøfere vil være 20 år frem. De tilhørende anbefalinger til politisk handling er blevet til i tæt samarbejde med repræsentanter for Dansk Erhverv, CBS, Danske Advokater, Tænketanken DEA, Finansrådet, Finanssektorernes Arbejdsgiverforening og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Analyser foretaget for Tænketanken DEA og Djøf af Jan Rose Skaksen og Martin Junge fra CBS viser samtidig, at især samfundsvidenskabeligt uddannede i meget høj grad bidrager til at forsøge virksomhedernes produktivitet og dermed væksten.

En djøfer bidrager i gennemsnit til sin virksomhed og til samfundet med en million om året. Så det bør få alarmklokkerne til at ringe, når man ikke kan give erhvervslivet de højtuddannede, det skal bruge.


Læs analyse

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt