Kommuner og Skat jager bedragere på Facebook

Kommuner og Skat jager bedragere på Facebook

Flere kommuner og Skat har taget hjemmesider som Facebook i brug, når de skal jage folk, som snyder
23. NOV 2010 8.07

Myndighederne tjekker blandt andet om folk stadig har et forhold med den partner, som de siger de er flyttet fra, eller om man ejer et sommerhus i udlandet uden at skrive det på selvangivelsen. Skat kan også finde på at tjekke om folk på dagpenge, der derfor skal blive i Danmark og være til rådighed for arbejdsmarkedet, alligevel har feriebilleder fra Frankrig, skriver BT.

Flere danske kommunerer bruger Facebook, når de kontrollerer om byens borgere fusker med sociale ydelser. Bl.a. bruger Helsingør, Hjørring og Aalborg Kommune oplysninger fra Facebook til at afsløre socialt bedrageri.

- Ligesom mange andre kommuner bruger vi Facebook til at finde sociale snydere, siger Lis Bentin, chef for Borgerservice i Helsingør.

- Vi har i høj grad har taget internettet til os hos Skat. Først tjekker vi folk på Google - mange har det med at skrive en masse detaljer fra deres liv på nettet. Vi finder hvert år nogle danskere, der officielt er meldt savnet ifølge folkeregistret og derfor ikke betaler skat. Men de er her altså stadig ifølge Facebook, siger afdelingsleder Erik Rosenbæk fra Skat i Horsens.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt