Tomme kirker skal omdannes til børnehaver

En bred vifte af Københavns politikere øjner en løsning i kommunens lukkede kirker, der passende kan omlægges til institutioner
KORT NYT22. NOV 2010 6.41

KØBENHAVN: Politikerne melder sig nu som købere af de kirker, som bliver i overskud, når folkekirken skal spare. Befolkningstallet i hovedstaden eksploderer, og der er akut behov for pladser til vuggestue- og børnehavebørn, ligesom unge mangler kulturhuse. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Kirkerne har jo nogle utroligt flotte og spændende rum, som egner sig til kulturelle aktiviteter som koncerter og idræt. Det er en spændende tanke, at nogle af kirkerne kunne være egnede til børnefunktioner. Vi arbejder netop med 0-13 års-institutioner for at sikre overgangene i børnenes liv, og derfor har vi brug for store bygninger, siger børne- og ungdomsborgmester, Anne Vang (S). 

I sidste uge kom der en spareplan fra folkekirken med navne på kirker, man anbefaler tages ud af brug. Både biskop Peter Skov-Jakobsen, og formand for Stiftsrådet og Menighedsrådsforeningen, Inge Lise Pedersen, vil gerne diskutere kirkelukninger.

I løbet af de næste fire år skal der etableres 50 flere skoleklasser i København, og på endnu kortere tid skal der findes 3736 ekstra daginstitutionspladser, oplyser børne- og ungdomsforvaltningen.

lcl

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt