Årets bedste kommunale topchef er fra Rebild

Årets bedste kommunale topchef er fra Rebild

Chef for Sundhedsforvaltningen i Rebild Kommune, Flemming Hansen har vunden prisen i kategori 1, mens kategori 2 blev vundet af Jobcenterchefen i Helsingør og kategori 3 af børnehaveleder i Roskilde
10. NOV 2010 22.30

REBILD / HELSINGØR / ROSKILDE: 330 indstillede kommunale ledere fra over 70 af landets kommuner har været indstillet til Den Kommunale Lederpris. Den onsdag 10. november kårede dommerpanelet – COKs Advisory Board - de tre vindere, som hver modtog en check på kr. 50.000. 

Vinderne af Den Kommunale Lederpris 2010 blev:

Kategori 1: Bedste kommunale topchef: Chef for Sundhedsforvaltningen i Rebild Kommune, Flemming Hansen. 

Kategori 2: Bedste kommunale leder af en faglig afdeling eller sektion i en forvaltning eller institution: Jobcenterchef i Helsingør Kommune, Pernille Madsen. 

Kategori 3: Bedste leder af en kommunal organisation Vinder: Leder af Vognmandsparkens Børnehave i Roskilde Kommune Lillian Gregersen.

Konsortiet bag prisen har i de seneste måneder gennemgået indstillinger på i alt 330 kommunale ledere. Indstillingerne fra kommuner i hele landet er kommet fra både borgere og andre kommunale ledere og medarbejdere.

Konsortiet bag lederprisen består af: IDA, DJØF, TL, HK Kommunal, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, SL, DSR, FOA, Skolelederne, Kommunaldirektørforeningen og COK.

Ved kåringen i IDAs Mødecenter talte Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V). Han omtalte en række kommunale initiativer, der havde gjort indtryk på ham, fordi de havde betydet klare resultater hvad angår både trivsel og effektivisering.

Han understregede, at det er den kommunale leder, der gør forskellen, og at det tydeligt at se, når nogen går foran og bidrager med den personlige kvalitet.

Professor ved Syddansk Universitet Kurt Klaudi Klausen fra dommerpanelet sagde i sin tale til de 14 nominerede, at de mange indstillinger til prisen som årets kommunale leder er en indikation af, hvor mange forbilledlige ledere vi har i det offentlige.

Den kommunale leder skal hver dag udfylde mange forskellige lederroller og leve op til forskelligartede krav, forklarede han. Og dette har været en pointe i dommerpanelets udvælgelse af de tre vindere.

Om vinderne af Den Kommunale Lederpris:

Kategori 1: Bedste kommunale topchef:
Chef for Sundhedsforvaltningen i Rebild Kommune, Flemming Hansen

Dommerpanelets begrundelse: Som leder er Flemming involverende og i sin tværfaglige tilgang en udpræget integrator. Han skaber energi omkring sig. Flemming har æren for at ændre indberetningskrav til konkrete servicestandarder og servicemål, der kan bruges direkte af medarbejdere og ledere. Han står bag modtagekøkkener på alle områdecentre, der producerer mad til de ældre som et supplement til storkøkkenerne.

Administrerende direktør i KMD og sponsor af prisen, Lars Monrad Gylling siger:

- Vi hører ofte om lederne i den private sektor, men der er ikke så ofte opmærksomhed på de kommunale lederes store arbejde. I KMD er vi glade for, at denne pris er med til at sætte fokus på det gode lederskab i kommunerne. Danmark har brug for kommunale forbilleder og stærke offentligere ledere, der kan være med til at sikre vores velfærdssamfund i fremtiden.

Kategori 2: Bedste kommunale leder af en faglig afdeling eller sektion i en forvaltning eller institution:
Jobcenterchef i Helsingør Kommune, Pernille Madsen

Dommerpanelets begrundelse: Pernille har æren for at gå nye veje. Hun har bl.a. sat fokus på de unge arbejdsløse ved at slippe 600 balloner løs for at skabe opmærksomhed omkring de 600 unge arbejdsløse i kommunen. Hertil kommer at hun har taget initiativ til at dele flyvers ud på stationen for at få flere borgere i arbejde og har startet en "JOBMOBIL", der kører rundt i kommunen og laver jobplaner og aktivering.

Udviklingsdirektør i Grontmij | Carl Bro og sponsor af prisen, Hans-Martin Friis Møller siger: I Grontmij | Carl Bro bakker vi op om prisen for god kommunal faglig ledelse. Det gør vi for at vise vores respekt for og støtte til de mange ildsjæle blandt de kommunale ledere, der både professionelt, idealistisk og med en stor portion faglighed skaber løbende forbedringer for Danmarks borgere. Det formår de trods stigende udfordringer om bedre service for færre ressourcer – ofte på kortere tid.

Kategori 3: Bedste leder af en kommunal organisation:
Leder af Vognmandsparkens Børnehave i Roskilde Kommune Lillian Gregersen

Dommerpanelets begrundelse: Lillian er en leder der i høj grad er til stede på sin arbejdsplads og i forhold til børnene. Det gælder også synliggørelsen af børnehaven og børnehavens værdier. Hun praktiserer sit lederskab med udgangspunkt i at være børnenes leder, og hun har bl.a. skabt resultater via et projekt om, hvordan man håndterer skæld-ud i relationen mellem børn og voksne.

Salgs- og marketingdirektør i SKI og sponsor af prisen, Allan Vendelbo siger: Frontlinien i den kommunale velfærdsservice er institutionerne. I institutionerne leveres hver dag toppræstationer, service af høj kvalitet og ikke mindst innovation båret af dygtige og kompetente ledere. Det vil SKI gerne bidrage til en fortsat udvikling og sikring af.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt