Randers støtter ugandiske iværksættere

Randers støtter ugandiske iværksættere

Randers Kommune og den ugandiske partnerskabskommune Mbale vil sammen skabe bedre grobund for det lokale erhvervsliv i Mbale
9. NOV 2010 10.00

RANDERS: Randers Millennium har fået bevilliget 1,7 millioner kroner fra den danske ambassade i Uganda til et projekt, hvor den politiske organisation i Mbale Kommune også skal styrkes, oplyser kommunen.

Det skal ske for bedst at kunne hjælpe det lokale erhvervsliv med at vokse. Som det er i dag har Mbale Kommune ingen specifik erhvervsservice, og der foregår heller ikke noget kommunalt udviklingsarbejde til at styrke erhvervslivet i den ugandiske kommune.

- Det har uganderne ikke tradition for, sådan som vi har det i Danmark, hvor dialog mellem kommune og erhvervsliv er en naturlig del af erhvervsudviklingen. Hvis udviklingen af Mbales erhvervsliv skal have succes, er sådan en praksis til gengæld en nødvendighed. En specifik erhvervsservice i Mbale vil desuden gøre det nemmere for danske virksomheder, og i særdeleshed midtjyske og randrusianske virksomheder at etablere samarbejde i området, siger udviklingskonsulent Henrik Boldsen fra Randers Millennium.

Bevillingen fra Danida kommer nærmere bestemt fra Local Grant Authority. Det er kort fortalt en statslig pulje som danske ambassader kan søge til samarbejdsprojekter. Den danske ambassade i Uganda og Randers Millennium har løbende være i dialog om det konkrete projekt siden januar. Nu er processen kommet så langt, at den konkrete planlægningsfase kan begynde. Det betyder i praksis, at bystyret i Mbale og Randers Kommune skal have en endnu tættere dialog.

Randrusianske embedsmænd, erhvervsfolk og byrådspolitikere forventes alle at blive inddraget. En stor del af det nye kommuneprojektet handler nemlig om at træne og guide Mbales embedsmænd og politikere, således at de selv kan opbygge den nødvendige kapacitet på området.

- Det handler om at skabe en bæredygtig politisk kapacitet i forhold udviklingen af det lokale erhvervsliv, som fortsætter når vores konkrete kommuneprojekt afslutter, siger Henrik Boldsen.

Mbale Kommune får i praksis ansvar for projektet, imens Randers Kommune bistår med viden og erfaring. Bevillingen vil for eksempel blive brugt til at refundere Randers Kommunes rejseudgifter i forbindelse med kommuneprojektet.


I Mbale-området er der mange små iværksættere.
Her får vi et kig ind i en lille skrædderbutik, der er indrettet i et privat hjem.

Foto: Kenneth Lemvig Sørensen

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt