Kommunalordfører: At tale om retfærdighed er misvisende

Kommunalordfører: At tale om retfærdighed er misvisende

UDLIGNING - Det er helt naturligt, at der kommer en evaluering og efterfølgende en justering af udligningsreformen i kølvandet på kommunalreformen, siger Sophie Løhde (V)
4. NOV 2010 13.54

Af Thomas Jensen

FOLKETINGET: Så langt vil Venstres kommunalordfører gå i sine udmeldinger i den nuværende debat om ændringer af kommunernes udligning.

- Jeg vil dog hverken vende tommelfingeren op eller ned til kritikken, om de socio-økonomiske  kriterierer er uretfærdige over for landkommuner og til fordel for bykommuner. At tale om retfærdighed er misvisende. Retfærdighed er meget subjektivt, siger Sophie Løhde til dknyt.

Hun var i går til møde med syv borgmestre, der er en del af den gruppering af 39 kommuner, der mener, at udligningen ikke tager højde for de reelle sociale udgifter og favoriserer de store uddannelsesbyer/bykommuner.

- De har lavet et flot stykke arbejde. Var det et forslag på vegne af KL, ville det blive vedtaget på stedet, men udligningsregnskabet er et nulsumsspil, så der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert.

- Der er eksperter i Finansieringsudvalget, der arbejder med at færdiggøre en rapport. Det skal vi afvente, så der er et seriøst grundlag at handle ud fra. Jeg er glad for alle input. Jeg hører gerne fra de 39 kommuner, og hvad de siger til udvalgets arbejde, når rappporten er færdig. Det samme gælder dog for Gladsaxe-initiativet, siger Venstre kommunalordfører.

Den 25. november har de 39 kommuner foretræde i Folketingets Kommunaludvalgt. 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev