Århus venter på dispensation til eliteidrætsklasser

Århus venter på dispensation til eliteidrætsklasser

Århus glæder sig over et klokkeklart tilsagn fra Venstres uddannelsesordfører Anne-Mette Vinther Christiansen om at ville imødekomme et ønske om en dispensation fra folkeskoleloven

Af Thomas Jensen

ÅRHUS:
Dispensationen er nødvendig, for at Århus Kommune kan afslutte sit femårige pilotprojekt med særlige klasser for sportstalenter på to af kommunens folkeskoler, oplyser kommunen.

Om få uger skal næste skoleårs elever afgøre, om de vil gå i idrætsklasser for sportstalenter. Derfor haster det med at afgøre talentklassernes fremtid i folkeskolen, siger rådmand Jacob Bundsgaard Johansen (S) efter et møde på Christiansborg med Folketingets Uddannelsesudvalg tirsdag.

En delegation fra Århus Kommune med rådmand for Børn og Unge, Jacob Bundsgaard Johansen i spidsen har netop afsluttet et foretræde for Folketingets Uddannelsesudvalg. Emnet var de særlige idrætsklasser for sportstalenter, som Statsforvaltningen har kendt i strid med folkeskoleloven.

- Vi har haft et meget positivt møde, og jeg oplever en klar vilje hos folketingspolitikerne til at forstå den situation, vi står i. Talentklasserne er en populær, relevant og udbytterig ordning, som hører hjemme i folkeskolen.

Målet for kommunen er en permanent løsning.

- Vi er i fuld gang med at planlægge forældre- og informationsmøder for de kommende elever, og håber derfor på svar før 1. november på vores ansøgning. Det er stor beslutning for både forældre og elever i 6.-7. klasse at skulle søge hen til en talentidrætsklasse. Derfor vil jeg fortsat presse på for snarest at få ryddet den øjeblikkelige usikkerhed af vejen.

- Vi synes det er et interessant forslag, Århus er kommet med ift. at lave særlige forløb i ikke-prøveforberedende fag. Der kan sikkert også være andre modeller for elite-idrætsklasser, der fastholder enhedsskolen uden at åbne for generel niveaudeling. Vi har derfor opfordret undervisningsministeren til at indkalde folkeskoleforligskredsen til møde, så vi kan drøfte forskellige muligheder. Men vi har ikke hørt noget fra ministeren endnu, siger uddannelsesordfører Christine Antorini til dknyt.

I Århus er der klasser for særlige idrætstalenter på Rundhøj-skolen og Vejlby Skole.
Talentklasserne er etableret i samarbejde mellem Elite Sports Akademi Aarhus (Esaa) og Århus Kommune.
Klasserne er skabt i et femårigt projekt.
Cirka 75 århusianske unge pr. årgang går i de særlige klasser for sportstalenter.

 

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt