VK: Borgmestre og topledere i kommunerne skal resultatlønnes

Man kan nå langt i kommunerne, hvis ti procent af borgmestre og kommunale toplederes løn er afhængig af resultater, mener VK
4. OKT 2010 6.57

- Det skal være med til at sikre en større sammenhæng mellem indsats, resultat og belønning. Det er en sund tanke at lade en del af ledernes og borgmestrenes løn være afhængig af resultater. Ikke mindst i en periode hvor der er behov for ekstra fokus på sammenhængen mellem indtægter og udgifter i kommunerne, siger kommunalordfører Sofie Løhde (V). Hun støttes af de Konservative. Det skriver Berlingske Tidende.

De to partier forestiller sig bl.a., at lønnen skal være afhængig af, om borgmestrene kan overholde kommunens budgetter. Men resultatløn vil også kunne fremme en bedre udvikling på en række andre områder såsom brugertilfredshed i fx ældrepleje og daginstitutioner, overholdelse af tidsfrister i sagsbehandlinger eller bedre trivsel hos kommunalt ansatte.

- Hvis Sofie Løhde og Rasmus Jarlov synes, det er en spændende tanke, burde de i stedet vende skytset mod sig selv. Man kunne gøre lønnen for folketingsmedlemmer afhængig af, at de forslag, de stillede på en søndag eftermiddag, er gennemtænkte, siger formanden for udvalget Michael Ziegler (K).

Både S og DF er modstandere af regeringens foreslag.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt