HK klar med krav til OK 2011

HK klar med krav til OK 2011

Der er meget få penge at gøre godt med - det ligger som et klart grundlag for de generelle krav til OK´11 som HK/Kommunal netop har vedtaget, og som skal forhandles med KL og Regionerne
15. SEP 2010 12.37

Inden længe går forhandlingerne med KL og Regionerne så småt i gang, og HK/Kommunal har nu vedtaget hvilke krav, der skal kæmpes for. Udgangspunktet er - som for de andre organisationerer for de offentligt ansatte - ikke særlig gunstig rent økonomisk.

- Vi starter faktisk med en 'gæld' på 1,23 procent, og den private lønudvikling, som vi også skal tage pejling efter, er meget begrænset. Så der skal prioriteres hårdt, siger Bodil Otto til HK/Kommunals nyhedsbrev.

HK/Kommunals bestyrelse og udvidede forhandlingsudvalg har prioriteret disse punkter til forhandlingerne:

  • Generelle lønstigninger til alle, så reallønnen bevares i det omfang, det er muligt.
  • Der skal fortsat kunne aftales Ny Løn.
  • Fokus på tryghed, ikke mindst i forbindelse med omstillinger, som eksempelvis med den objektive sagsbehandling, der skal overføres til ATP.
  • Seniordage, der blev indført ved overenskomstforhandlingerne i 2008 er et positivt signal, der skal videreføres.
  • Det gode samarbejde på arbejdspladserne er vigtigt, og MED/SU har fået mange nye opgaver. De skal nu have arbejdsro og tid til implementeringen, og der skal lægges vægt på medlemmernes uddannelse.
  • De specielle krav, der særligt vedrører de enkelte faggrupper, for eksempel kontorpersonale eller lægesekretærer vedtages først senere.

 mou

Se flere stillinger
Nyhedsbrev