Store besparelser og effektiviseringer i Rødovre

Store besparelser og effektiviseringer i Rødovre

Der er indgået budgetforlig i Rødovre Kommune. Skatten holdes i ro, og der spares og effektiviseres for mere end 51 mio. kr. i 2011. Det er især administrationen, der må holde for
14. SEP 2010 16.29
RØDOVRE: Rødovre Kommune har valgt at spare og effektivisere i stedet for at sætte skatten op. Både kommuneskatten og grundskylden holdes i ro.

Der er en ligelig fordeling mellem besparelser og effektiviseringer for i alt 51,6 mio. kr. i 2011. Det er særligt administrationen, der bliver ramt med krav om store besparelser og effektiviseringer. Samtidigt sættes der målrettet ind mod sygefravær blandt kommunens ansatte.

- Det er meget barske besparelser for en kommune af Rødovres størrelse. Alle bliver ramt. Der er ingen tvivl om, at budgetforliget betyder færre ansatte i Rødovre Kommune i 2011. Jeg håber, vi kan løse det ved naturlig afgang, men det er ikke sikkert. Heldigvis er det lykkedes os at holde skoleområdet og de ældre fri for de værste besparelser, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (A).

På trods af de meget store besparelser er det en samlet kommunalbestyrelse, der står bag budgetforliget. Alle fem partier er med.

- Kommunalbestyrelsens medlemmer fortjener ros for at udvise ansvarlighed i en tid, hvor regeringen har dikteret et meget snævert økonomisk råderum. I Rødovre står vi sammen om at tage de svære, men nødvendige beslutninger om store besparelser, så kommunens udgifter og indtægter hænger sammen i de kommende år, siger Erik Nielsen.

Der er dog blevet plads til en vejpulje på 5 mio.kr. i 2011.
- Den skal bruges til at vedligeholde de mange veje i Rødovre, og forhåbentlig kan vi samtidigt hjælpe til med at sætte gang i beskæftigelsen lokalt, siger borgmesteren.
  • I budgetforliget er der aftalt effektiviseringer og besparelser for 51,6 mio. kr. i 2011, stigende til 63 mio. kr. i 2012 og 73 mio.kr. i 2013 og 2014. I forvejen er der i tidligere år aftalt effektiviseringer for langt over 30 mio. kr. i 2011.
  • Rødovre Kommune får ingen problemer med at holde sig inden for servicerammen i 2011.
  • Samtlige kommunalbestyrelsens fem partier er med i budgetforliget. Det er Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre.
  • Rødovre Kommune har ca. 36.000 indbyggere.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt