Statsforvaltning underkender idrætsskoler

Statsforvaltning underkender idrætsskoler

Idrætsskoler må ikke sortere børn efter, hvor dygtige de er til idræt, fastslår Statsforvaltningen
10. SEP 2010 6.57

ESBJERG: Statsforvaltningen i Region Syddanmark er efter fem år netop kommet med deres udtalelse af lovligheden af idrætsklasserne på Vestervangsskolen i Esbjerg.

Statsforvaltningen ser idrætsklasserne som værende i strid med Folkeskoleloven. Team Danmark vil nu drøfte de succesfulde idrætsskolers fremtid med undervisningsministeren.

Dagens udtalelse fra Statsforvaltningens overrasker og frustrerer Team Danmarks formand Carl Holst:
- Folkeskoleloven tillader helt klart profilskoler. Det lægger både Undervisningsministeriet og Statsforvaltningen vægt på. Men statsforvaltningen siger tilsyneladende nu, at hvis vi samler talenterne i samme klasse, så er det i mod loven. Sagen sætter således en tyk streg under, at der er et stort behov for en præcisering af, hvad kommunerne kan. Derfor har jeg også allerede taget kontakt til undervisningsministeren, så vi kan få klarlagt, hvad skolerne kan - og hvad de ikke kan, siger Team Danmark formanden.

- I 5 år har vi ventet på afgørelsen i sagen, og imens har virkeligheden ude i skolerne udviklet sig markant. 34 idrætsskoler er blomstret i de 18 Elitekommuner. Og kommunerne har skabt rigtigt gode løsninger lokalt. Både forældre, lærere og elever er meget tilfredse med idrætsklasserne - og jeg kan simpelthen ikke fatte, hvis det skal være forbudt at gøre noget for talenterne her i landet, siger Carl Holst.

Carl Holst har derfor taget kontakt til undervisningsminister Tina Nedergaard for at drøfte Statsforvaltningens afgørelse og konsekvenserne for kommunernes arbejde med idrætsskolerne - ligesom Team Danmark nu vil undersøge mulighederne for at anke Statsforvaltningens vurdering af sagen.

cgt

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt