Følg din sag og giv fuldmagt på nettet i Rudersdal

Følg din sag og giv fuldmagt på nettet i Rudersdal

Lad fx din ægtefælle eller voksne datter kigge med for at hjælpe i en sag i kommunen og genfind bevillingsbreve, begrundelser og aftaler

RUDERSDAL: Sådan lyder et af de nyeste, revolutionerende digitale tilbud til Rudersdal Kommunes borgere, skriver kommunen.

Når en borger i Rudersdal Kommune logger ind i kommunens digitale borgerunivers Min Rude med digital signatur eller NemID, får han nu samtidig adgang til de personsager, der vedrører ham selv og hans børn. Her kan han genfinde bevillingsbreve, begrundelser, aftaler og meget andet, så det fulde overblik altid er lige ved hånden. Samtidig kan han nemt og sikkert få hjælp til at følge med i sagen af en betroet pårørende, fx i tilfælde af sygdom. Det sker ved hjælp af en helt nyudviklet fuldmagtsstyring i Min Rude, der giver borgeren fuld kontrol og overblik over eventuelle digitale fuldmagter.

- En ældre borger kan fx vælge at give fuldmagt til, at den voksne datter i Jylland kan følge med i korrespondancen med kommunen via Min Rude. Eller den syge borger kan få hjælp af sin ægtefælle eller en ven i nogle uger eller måneder og derefter let trække fuldmagten til at se personsagen tilbage igen, fortæller borgmester Erik Fabrin (V), der er stolt af, at Rudersdal Kommune endnu engang skriver verdenshistorie på det digitale område.

En revolution for digital fuldmagt
Frem til i dag har digitale fuldmagter været begrænset til meget snævre løsninger, hvor en borger fx kan give sin ægtefælle fuldmagt til sin skattemappe eller netbank. I praksis vælger en del borgere at dele koder til fx banken, biblioteket og skolen, fordi de har brug for adgang til hinandens oplysninger. Men det er ikke en sikker løsning at dele koder, understreger Jette Bondo, der er områdechef for Borgerservice og Digitalisering i Rudersdal Kommune og står i spidsen for hele Min Rude-projektet.

- Med digital signatur og NemID har vi i det offentlige fået én nøgle til en række forskellige systemer, som vi nu også deler med netbanken. Nøglen er personlig, og det skal den vedblive at være, for at løsningen er sikker. Men behovet for at dele oplysninger med særligt betroede forsvinder ikke af den grund. Derfor er det helt afgørende at finde en sikker og styret måde, hvorpå man kan give andre adgang til retmæssigt at kigge med - og let fjerne adgangen igen, fortæller Jette Bondo.

Både staten og en række andre offentlige myndigheder har efterspurgt digital fuldmagt til personsager i mange år. Men det er ikke lykkedes nogen at knække nødden før nu, hvor Rudersdal Kommune har valgt at tage sagen i egen hånd og få udviklet verdens første generelle digitale fuldmagtsløsning. Udover egen sag giver løsningen således mulighed for at udstede fuldmagt til en række andre services i Min Rude, fx bibliotekslån, aftaler og tidsfrister i Min Rudes familiekalender samt oplysninger fra skolen, hvilket er særligt relevant for bonusforældre i de mange sammenbragte familier.

- Med den digitale adgang til egen sag og fuldmagtsløsningen tager vi endnu et skridt på vejen mod digital borgerservice i verdensklasse for Rudersdal Kommunes borgere. Vi har sat os for at vise, at vi som kommune kan, tør og vil udnytte de digitale muligheder hele vejen, og at vi kan kombinere endnu bedre borgerservice med intelligent effektivisering ved hjælp af teknologien. Det kræver mod at gå forrest, men potentialet er så stort, at vi ikke kan lade være, siger borgmester Erik Fabrin.

Mere om Min Rude
Læs mere om Min Rude, adgang til egen sag og fuldmagt i pressemeddelelsen. Har du lyst til at vide mere om alt det, man også kan i Min Rude - herunder BørneRuden, MedarbejderRuden og MobilRuden, så slå på tråden. Du kan også læse mere og se vores lille film på www.rudersdal.dk/minrude

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt