Kommuner i førerfeltet med praktikpladser

Hver tredje praktikplads oprettes i år i en kommune. For bare tre år siden var det hver femte ung, der fandt en kommunal praktikplads
KORT NYT6. SEP 2010 10.13

Derfor er det vigtigt, at de private virksomheder igen kommer med på banen og opretter hovedparten af de 5.000 ekstra praktikpladser, som regeringen har lovet i sit finanslovsforslag, mener KL.

- Kommunerne løfter allerede nu en meget stor del af ansvaret for at skaffe flere praktikpladser. I år vil vi oprette 13.755 nye praktikpladser. Det er en meget flot stigning på 25 pct. siden sidste år, siger Erik Nielsen (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

- Kommunerne vil hellere end gerne hjælpe de unge med at få en uddannelse. Og vi tager allerede godt fra. Men det duer ikke, at alle de unge, der forgæves prøver at finde en praktikplads som elektriker eller tømrer, i stedet skal have en praktikplads som SOSU-assistent på et kommunalt plejehjem.

KL vil derfor råde Folketingets partier til især at vende blikket mod de private virksomheder, når man starter forhandlingerne om, hvor de 5.000 nye praktikpladser skal findes.

- Sidste år lovede kommunerne at tage ekstra mange i praktik, fordi krisen kradsede slemt. Det gjorde vi gerne, men vi har nået mætningspunktet i kommunerne. Og nu hvor der angiveligt er tegn på økonomisk bedring, så må de private virksomheder træde i arbejdstøjet og igen oprette deres del af uddannelsespladserne. Det skylder vi de unge.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt