KMD etablerer sig på det offentlige marked i Sverige

KMD etablerer sig på det offentlige marked i Sverige

En af Danmarks største it-virksomheder, KMD A/S, har netop åbnet et datterselskab i Sverige. Selskabet skal levere konsulentydelser og it-løsninger til det offentlige marked og får den rutinerede Maria Bohlin i spidsen
1. SEP 2010 10.12

KMD A/S har i over 30 år været den førende leverandør af it-services til de danske kommuner. Nu har virksomheden besluttet sig for at brede sit dybe kendskab til offentlig it ud til det svenske marked, oplyser it-firmaet.

- Vi er grundlæggende ikke så forskellige i Skandinavien, og vi ser derfor gode muligheder for at bringe KMD's kompetencer og produkter i spil på det svenske marked for offentlig it, fortæller Lars Monrad-Gylling, administrerende direktør i KMD A/S og bestyrelsesformand for det nye selskab i Sverige.

Lægger ud med konsulenthus
Selvom KMD er en af de helt store it-virksomheder i Danmark, begynder man i det små i Sverige. KMD i Sverige har fra starten kun en håndfuld medarbejdere. I spidsen står CEO Maria Bohlin, der kommer fra en stilling som Public Manager i CapGemini Sverige AB.

- Vi lægger ud med at opbygge et mindre konsulenthus, men det er det meningen, at KMD i Sverige også skal tilbyde det svenske marked it-løsninger, der bygger på de produkter, som vi har i Danmark, forklarer Lars Monrad-Gylling.

I første omgang vil det være KMD's produkter inden for økonomisystemer, indkøb og Business Intelligence, der tilpasses det svenske marked. KMD's it-løsninger baserer sig på den internationalt anerkendte SAP platform, og KMD har igennem en årrække haft en strategisk alliance med tyske SAP AG.

KMD hører til blandt de største it-virksomheder i Danmark og har i mere end 35 år arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største kommunale it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag it-løsninger og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervsmarkedet i Danmark. KMD har en strategisk alliance med tyske SAP og indiske Mahindra Satyam. KMD har en årlig omsætning på mere end tre milliarder danske kroner og har mere end 3.000 ansatte. KMD er ejet af EQT samt ATP.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt