Borgmester glæder sig over ministers indgriben i sag om overnatninger

Borgmester glæder sig over ministers indgriben i sag om overnatninger

Borgmester Aase Nyegaard (Fælleslisten) sendte i fredags et brev til forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, hvori hun protesterede imod de varslede stramninger af reglerne for overnatning på skoler og i idrætshaller

SØNDERBORG: Borgmesteren gjorde opmærksom på, at stramningen ville ramme en række stævner i kommunen og dermed genere det frivillige foreningsarbejde på en måde, hun slet ikke kunne acceptere.

Aase Nyegaard er ikke den eneste, der har reageret over for ministeren. Der har nærmest været stormløb.
Lørdag erklærede forsvarsminister Gitte Lillelund Bech sig så enig i kritikken:

- Jeg går ind for, at vi ikke skal leve i et forbudsdanmark, og derfor har jeg meddelt Beredskabsstyrelsen, at de stramninger, de ellers havde lagt op til, er annulleret, sagde Gitte Lillelund Bech til Ritzau.

Den varslede ændring ville indebære, at hver skole, hal eller lign., som ikke havde brandberedskab svarende til hotelstandard, fra 1. januar 2011 måtte have højst én overnatningsperiode på maks. fem døgn pr. år. Det ville give problemer mange steder, f.eks. i Gråsten, hvor skolen hvert år bruges til mindst tre overnatningsstævner, som henholdsvis håndboldklubben Egene og Gråsten Boldklub arrangerer.

- Jeg glæder mig over, at ministeren også kan se, at det ikke er en måde at behandle det frivillige foreningsarbejde på. Det er en 'ommer', og jeg håber, at Beredskabsstyrelsen nu vil komme med et mere spiseligt forslag, hvis der overhovedet er brug for en stramning, og at man næste gang vil bringe det i høring.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt