R: Psykiatrien skal på finansloven

Med udsigt til en voldsom reduktion af satspuljen, som finansierer en betydelig del de psykiske sygdomme, ønsker partiet psykiatrien flyttet over på finansloven
KORT NYT23. AUG 2010 10.04

FOLKETINGET: Hos voksne er psykiske sygdomme årsag til halvdelen af alle langtidssygemeldinger, og flere og flere unge tildeles førtidspension på grund af en psykisk lidelse. De livsvigtige behandlingstilbud finansieres for en stor dels vedkomne af satspuljen, som fra næste år kommer til at mangle mange penge.

- Allerede fra næste år løber psykiatrisektoren ind i voldsomme finansieringsproblemer, hvor satspuljen reduceres fra 1 mia kr. til omkring 200 mio. kr. Det betyder, at de helt nødvendige tilbud til samfundets svageste bliver markant forringet. Derfor ønsker Radikale Venstre, at psykiatriområdet flyttes over i finansloven, siger Radikale Venstres psykiatriordfører, Anne Marie Geisler Andersen.

 Et af problemerne er nu, at usikkerheden omkring finansieringen gør det svært at planlægge indsatsen næste år. Konsekvensen bliver, at behandlingstilbud for udsatte borgere vil lukke på stribe, når nytåret skydes ind. Vi ved ikke endnu, om den største regnin g lander hos de hjemløse, mennesker med psykisk sygdom eller et helt tredje sted blandt de godt 100 store projekter, som satspuljepartierne afsatte penge til i 2007-2010. En ting er dog sikkert; Taberne bliver de mennesker, der i den grad har behov for hjælpen.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt