Voldsom stigning af nye friskoler

Der er anmeldt 65 nye friskoler i Undervisningsministeriet - sidste år var tallet 25
KORT NYT17. AUG 2010 6.32

Alle 65 anmeldere har indbetalt 20.000 kroner sammen med anmeldelsen. Penge, de ikke får retur, selv om deres planer ikke bliver til noget. Og der kan komme mange flere anmeldelser til, skriver Folkeskolen.dk.

Og det er overalt i landet, der er nye friskoler på vej. I Hjørring er der blevet anmeldelt syv friskoler. Også Odense er godt med. Herfra kommer der fem anmeldelser plus én, der er kategoriseret som Odense-Kerteminde. Assens, Guldborgsund, Herning, Holstebro, Jammerbugt, Køge, Mariagerfjord, Middelfart, Nyborg, Odder, Thisted og Vejle Kommuner har udsigt til to eller flere nye friskoler.

- Som undervisningsminister må jeg bare sige, at alle er i deres gode ret til at oprette friskoler - det er faktisk en grundlovssikret valgfrihed. Det er så min opgave at fastholde folkeskolen som et rigtig godt valg for alle forældre. Blandt andet derfor er jeg netop nu i gang med - sammen med andre vigtige aktører - at løfte folkeskolen yderligere, så vi i de næste mange år kan tilbyde de danske forældre en endnu bedre folkeskole, siger undervisningsminister Tina Nedergaard (V) i en pressemeddelse.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt