I praktik i kommunen i sit eget fag

Hårfin balance mellem hurtig aktivering og gratis arbejdskraft
KORT NYT4. AUG 2010 7.09

Jobcentre landet over sender ledige i aktivering i det fag, som de er uddannet i. Og ovenikøbet til at udføre arbejde for kommunen. Dermed får kommunerne en gratis håndsrækning fra arbejdsløse til at udføre arbejde, som de ellers skulle betale andre for.

Avisen.dk har gennemført en undersøgelse blandt 114 lokale A-kasser, der følger de ledige tæt. Her svarer hver anden, at de oplever ledige blive sendt ud i praktik eller job med løntilskud i kommunen i det samme fag, som de allerede er uddannet i.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) mener dog, at det nogle gange kan gavne den ledige at komme i praktik, selv om det er i samme fag, som den ledige allerede har en uddannelse i.

Kommunerne afviser, at de bryder reglerne for at få gratis arbejdskraft. Men det er en hårfin balance, erkender Erik Nielsen (S), formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg (S).

- Problemet er, at ifølge reglerne skal de aktiveres meget hurtigt. Det er jeg sådan set enig i. Men når firmaer ikke kan hjælpe til, må vi finde på måder at gøre det på, selv om man måske umiddelbart vil sige, hvorfor gør de nu det?

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt