Ledighedskurven peger igen opad

Efter flere måneder med faldende eller uændret ledighed steg den registrerede ledighed fra maj til juni med 1.100 personer, viser seneste tal fra Danmarks Statistik
29. JUL 2010 10.07

Antallet af ledige nåede dermed 114.000 personer (omregnet til fuld tid og korrigeret for sæsonudsving), og ledigheden i pct. af arbejdsstyrken steg fra 4,1 pct. til 4,2 pct.

Stigende bruttoledighed
Bruttoledigheden, som er summen af de registrerede ledige og de aktiverede arbejdsmarkedsparate personer, steg også fra maj til juni. Bruttoledigheden i juni var dermed 164.100 personer (omregnet til fuld tid og korrigeret for sæsonudsving), svarende til 6,0 pct. af arbejdsstyrken.

I forhold til maj er såvel antallet af registrerede ledige som antallet af aktiverede arbejdsmarkedsparate personer steget. Det gælder for både dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere.

Færre ledige mænd
I den seneste tre måneders periode er det samlede antal ledige faldet med 3.200 personer, svarende til 2,7 pct. Ledigheden for mænd er faldet med 5,3 pct., mens den stort set har været uændret for kvinderne.

Med et fald på 8,2 pct. er ledigheden siden marts faldet mest for personer i alderen 25-29 år, efterfulgt af personer i alderen 30-39 år med et fald på 3,7 pct.

Siden marts er ledigheden for dagpengemodtagere faldet fra 4,8 pct. til 4,6 pct. af arbejdsstyrken. I samme periode er ledigheden steget fra 2,6 pct. til 2,8 pct. af ar-bejdsstyrken for kontanthjælpsmodtagere.

Størst ledighedsfald i Vestjylland
Siden marts er ledigheden i pct. af arbejdsstyrken faldet mest i Vestjylland, hvor den er faldet fra 4,2 pct. til 3,6 pct. I samme periode er ledigheden steget mest på Bornholm; fra 6,0 pct. til 6,2 pct. af arbejdsstyrken.

Beskæftigelsesministeriet har udsendt en kommentar til de nye tal fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V):

- Sidste måned faldt ledigheden med godt 2.000 personer, og nu stiger den så med 1.100 personer. Gennem det seneste halve år har ledigheden ellers været svagt faldende. Men som jeg tidligere har sagt, er det stadig for tidligt at løfte armene og tro, at vi er sikkert gennem krisen.

- Vi må forberede os på, at ledigheden formentlig vil svinge mere de kommende måneder - ikke mindst på grund af sommerferien. Og de fleste prognoser peger på, at ledigheden kan stige mere i 2010. Det regner regeringen også med, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt