Skive bliver helt grøn

Uniformerne er grønne, ditto er det overordnede tema, når 15.000 spejdere i uge 30 tager på lejr i Energibyen Skive

SKIVE: En 12 meter høj vindmølle med et vindfang på 5,5 m meter rejses torsdag på KFUM Spejdernes korpslejr SEE 20:12 Skive, og samtidig monteres 50 kvm solceller og 2 x 50 kvm solfangere.

Det er Energibyen Skive, der står bag de miljøvenlige installationer, for Skive har længe været grøn, så når 15.000 spejdere kommer til byen falder det helt naturligt at bidrage til, at lejren - ligesom resten af kommunen - bliver så bæredygtig som muligt. Og selv om bæredygtighed er grundtanken foregår det selvfølgelig på den højteknologiske og moderne, bekvemmelige facon. Det skriver Skive Kommune.

- Vindmøllen og solceller skal levere mest mulig grøn strøm til lejrens Multi Camp, så beboerne kan få lys, køl og andre bekvemmeligheder, mens de er på lejr. Og for første gang nogensinde kan spejderne slippe for de traditionelle kolde duocher. Solfangerne skal nemlig levere varmt vand til de 2 x 40 brusere, der er opstillet på lejren, fortæller Alexandar Laumann, maskinmester i Skive Kommune.

Vindmølle, solceller og solfangere skal efter lejren indgå i Skives energiinvesteringer og opstilles på nogle af kommunens skoler og daginstitutioner.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt