Kommuner sparer millioner ved at slukke gadelygterne

Kommuner sparer millioner ved at slukke gadelygterne

Det betyder, at nogle byer nærmest forsvinder i mørket, når solen siger farvel til dagen
21. JUL 2010 7.14

På Bornholm har man gjort det i flere år og i foråret valgte også Odsherred Kommune at slukke gadebelysningen i dele af kommunen. Senest er det Danmarks arealmæssigt største kommune Ringkøbing-Skjern, der har valgt at slukke for gadelygterne. Det skriver Politiken.

 Vi sparer 2,3 millioner kroner på et år ved at slukke for gadelamperne. Og pengene er nødvendige at spare, så vi kan bruge dem på nye, smartere gadelygter om et par år, siger Ole Kamp (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Udvalget har indført 24-timers slukning af kommunens gadelygter i perioden maj-august. Og udvalgets formand er ikke nervøs for, at de mørklagte byer resulterer i trafikuheld.

Det er  Rådet for Sikker Trafik dog ikke enig i. Der sker flere trafikuheld, hvor det er mørkt. Det fastslår en norsk rapport. En rapport fra rådet selv viser, at trafikulykker medfører en ikke ubetydelig udgift for kommunerne.

Det koser en kommune 250.000 kroner, når en borger bliver kvæstet i en trafikulykke.

I Ringkøbing-Skjern Kommune og Odsherred Kommune er 24-timers slukningen kun gældende i sommerperioden, og til vinter vil gadelygterne kun være slukket fra midnat til klokken 05 om morgenen.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt