Politikere og embedsmænd drak og spiste for 131.000 kroner

Politikere og embedsmænd drak og spiste for 131.000 kroner

OPDATERET: Seks borgmestre og overborgmester Frank Jensen (S) i Københavns Kommune diskuterede besparelser og dårlige økonomi til et møde og efterlod restaurant- og barregning til skatteyderne på over 130.000 kroner
19. JUL 2010 12.07

KØBENHAVN: Kun 18 dage efter at Københavns overborgmester Frank Jensen (S) var blevet valgt, var han vært ved et budgetseminar, der endte med en bar-regning på 33.560 kr. En regning, der bagefter blev sendt til skatteyderne. Det skriver BT.

Alle kommunens syv borgmestre, herunder Klaus Bondam (R), Bo Asmus Kjeldgaard (SF) og Pia Allerslev (V) , var med til at skylle besparelser - på bl.a. 230 mio. kr. på børnehaver og vuggestuer - ned med alkohol for godt 1.000 kr. pr. person.

I alt nåede alkoholindtagelsen i forbindelse med middagen dermed op på gennemsnitligt 11 genstande pr. mand.
Oven i det spiste politikerne en tre-retters menu til - ifølge hotellets menukort - 465 kr. pr. person. I alt kostede turen byens skatteydere 131.260 kr.

De 30 politikere og embedsmænd, der deltog, spiste og drak hver for 1.584 kr. Det er langt over det niveau på 1.000 kr., som Østre Landsret i forbindelse med sagen mod Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte fastslog var maksimum, når offentligt ansatte og politikere spiser og drikker på skatteydernes regning.

- En så høj restaurationsregning som den fra København er altså i strid med loven, siger professor i forvaltningsret ved Copenhagen Business School, Claus Haagen Jensen:

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt