DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
10 el-cykler i stedet for to el-biler til hjemmeplejen

10 el-cykler i stedet for to el-biler til hjemmeplejen

Århus traf nyt valg på lokalcenter: Cyklerne sparer tid, er billigere, giver frisk luft og motion - og skåner miljøet

ÅRHUS: Hjemmeplejen rykker hurtigt ud - nu på el-cykler
Ti nye el-cykler skal gøre det nemmere for medarbejderne på Frederiksbjerg Lokalcentre at rykke hurtigt ud når borgerne har brug for det.

- Der er fire markante fordele ved de nye el-cykler:

  • medarbejderne kan spare tid i trafikken, fordi cyklerne er hurtigere at manøvrere og lettere at parkere,
  • det er en fordel rent økonomisk, fordi en cykel er væsentlig billigere,
  • man får frisk luft og god motion
  • og så skåner vi miljøet


Det siger rådmand for sundhed og omsorg, Dorthe Laustsen (SF) om de ti nye el-cykler, som blev indkøbt i stedet for to nye biler til hjemmeplejen.

Cyklerne som fremover står til rådighed for sygeplejersker og hjælpere i dag- og aftenvagten på Frederiksbjerg Lokalcentres hjemmepleje er ikke til personligt brug, men bliver fordelt i de enkelte team, hvor de vil være reserveret til de medarbejdere, som har de længste ruter den pågældende dag.

- Jeg forventer at cyklerne kommer os til gode på den måde, at vi kan komme hurtigere fra A til B. De vil gøre det nemmere for medarbejderne at rykke hurtigt ud til borgerne, fordi de vil nedbringe den tid, vi tilbringer på vejen, og så håber jeg at de nye el-cykler vil få nogle af vores medarbejdere til at blive så glade for at cykle, at de springer på cyklen - også i fritiden, siger leder af plejen på Frederiksbjerg Lokalcentre, Lene Trøiborg.

 
Fakta:
En el-cykel er en cykel som er udstyret med en lille motor, der kan hjælpe brugeren for eksempel ved stærk modvind eller op ad bakke. Brugeren skal selv træde i pedalerne, for at motoren virker.
De ti el-cykler til Sundhed og Omsorg er produceret af det danske firma Pro-Movec, og leveres af Seniorland i Egå, som også varetager den efterfølgende servicering af el-cyklerne. El-cyklerne har samme røde farve som hjemmeplejens biler, og de er desuden udstyret med pladehjul med Lokalcentrets navn.