Vesthimmerland henter millioner ved fundraising

Der arbejdes målrettet med uddannelse og netværk af foreløbig 25 fundraisere
10. JUN 2010 14.50

VESTHIMMERLAND: Penge til kommunal udvikling hænger ikke på træerne - de ligger i puljer og fonde. Vesthimmerlands Kommune har gode resultater med at arbejde systematisk med fundraising og får mange henvendelser fra andre kommuner om, hvordan man lykkes i denne nordjyske kommune.

- De mange millioner i både EU- og private fonde vil vi i Vesthimmerland gerne have del i. Derfor har vi stort fokus på fundraising til projekter, der kan være med til at sætte gang i udviklingen i kommunen, fortæller borgmester Knud Kristensen (K), der er rigtig glad for de opnåede resultater.

Der arbejdes målrettet med uddannelse og netværk af foreløbig 25 fundraisere. Efter først at have uddannet 16 kommunalt ansatte viste der sig også et ønske fra private samarbejdspartnere, der førte til yderligere ni uddannede. Uddannelsen af deltagerne i netværket er foretaget af firmaet Up Front Europe.

Netværket af fundraisere fokuserer sammen på udvikling, fælles viden og samarbejde for at skrabe så mange midler sammen som muligt via fundraising, for at udvikle Vesthimmerland. Der holdes løbende netværksmøder med inspiration udefra og erfaringsudveksling som vigtige værktøjer.

Indtil videre er dette lykkes over al forventning. Sidste år modtog kommunen 19,2 mio. kr. fra både danske og EU puljer samt fra fonde til udvikling af Vesthimmerland, og kommunens målsætning er, at hente omkring 20-25 mio. kr. om året.

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt