KL: Ja tak til ægte opgør med regelbøvl

- Vi skylder de ledige, de sygemeldte og jobcentrenes medarbejdere at få gang i en ægte regelsanering, hvor der tages ordentligt fat på det virvar af regler, der findes på beskæftigelsesområdet
27. APR 2010 11.56

KL vil hellere end gerne medvirke til at afskaffe regelbøvlet på bl.a. beskæftigelsesministeriets område. I ministerens nye kampagne 'Væk med bøvlet, Inger' er det dog mest pincet og neglesaks, der tages i brug over for en regeljungle, hvor der er brug for meget kraftigere værktøjer, skriver KL.

- Det er fint med regelsanering. Det er også fint, når beskæftigelsesministeren opretter en elektronisk postkasse, hvor borgerne kan indsende deres forenklingsforslag. Men det er ikke helt nok, når erfaringen er, at hver gang en regel fjernes, skyder der flere nye frem. De seneste tre år er der fx kommet én ny regel om ugen, siger formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Erik Nielsen (S)

KL vil støtte alle regler, der fremmer en effektiv indsats for de ledige. Men i den seneste regelbyge er der desværre en del, der går den stik modsatte vej. Det gælder fx masseaktivering af alle unge ledige, tvungne samtaler med langtidssygemeldte, der ikke har behov for det og flere jobsamtaler med alle langtidsledige, hvor al erfaring siger, at det ikke vil gavne.

- Der er brug for ægte reformer, hvor man starter forfra og skaber et system, der faktisk lever op til sit formål, nemlig at skabe en effektiv beskæftigelsesindsats. Vi skal have de lediges og virksomhedernes behov i højsædet i stedet for som nu, hvor både ledige og jobcentre er underlagt et bureaukratisk kontrolsystem, der ikke gavner nogen.

KL kan fx anbefale beskæftigelsesministeren at se på den rapport, som Arbejdsmarkedskommissionen udgav sidste år. Her er der et forslag til en gennemgribende forenkling af regelsættet, hvor man gør op med unødige regler og bureaukrati.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt