S: Vederlag til frivillige brandmænd

Frivillige brandfolk skal have vederlag, så de ikke bliver tvunget til at sige redningsarbejdet op, når de bliver arbejdsløse
KORT NYT15. APR 2010 12.22

FOLKETINGET: - Indtil videre har vi danskere haft et forholdsvist billigt brand- og redningsberedskab. Det skyldes ikke mindst, at en stor del af brandfolkene er frivillige og deltidsansatte, siger Bjarne Laustsen (S).

Alternativet til den nuværende ordning ville være at ansætte folk på fuld tid, som så overalt i landet kunne sidde og vente på, at der blev slået alarm.

- Så kan det virkelig passe, at nogle i Folketinget har lavet stive regler, som betyder, at dette system nu er truet? Det kan det desværre. Når disse deltidsbrandfolk bliver arbejdsløse, så kan de nu kun få supplerende understøttelse i 30 uger, med mindre de afsiger sig dagpengene. Det er en følge af, at regeringen, støttet af DF og RV i 2008, indførte et indgreb, hvor også de deltidsansatte brandfolk blev omfattet.

Derfor foreslår Socialdemokraterne, at der indføres en vederlagsmetode, så deltidsbrandfolkene ikke modregnes for den indsats, de gør for beredskabet, selvom de frivillige har mistet deres job.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt