Ny bog får pædagogikken til at blomstre

Herlev Kommune har netop udgivet bogen 'Sådan! Pædagogisk praksis i praksis' med fortællinger fra pædagogerne i Herlev
11. MAR 2010 15.45

HERLEV: Bogen er Herlevs bidrag til et projekt med 35 andre kommuner under Kommunernes Landsforening, der har til formål at styrke kvaliteten og fagligheden i dagtilbuddene.

- Vi er meget stolte af bogen, der byder på en række gode fortællinger som pædagoger kan blive inspireret af, og som kan give forældrene et indblik i hverdagen i dagtilbuddene, siger Thomas Gyldal Petersen, formand for
Børne- og Undervisningstilbuddet i Herlev Kommune.

Bogen er opbygget sådan, at hvert kapitel beskriver ét af de mål, som projektgruppen i KL definerede, hvor pædagogerne fortæller om erfaringer og tiltag, der understøtter målet. Det er eksempelvis en målsætning i Herlev, at børn møder et ligeværdigt fællesskab med udfordrende med- og modspil i
daginstitutionerne. Her kan man læse om erfaringerne med børn, der ikke ville i børnehave, og hvad man gjorde for at ændre det. Tilsvarende er der andre historier, som giver gode eksempler på, hvordan man kan øge børns trivsel i daginstitutionerne.

- Vi har nogle utrolig dygtige og engagerede pædagoger i Herlev, og i bogen øser de ud af deres viden. De får mulighed for at dele nogle af alle de gode resultater, de opnår hver dag, og det er meget inspirerende læsning, siger Thomas Gyldal Petersen.

Bogen er på knap 80 sider og udarbejdet i samarbejde med journalist Lasse Andersen, som har redigeret de historier, pædagogerne har skrevet.

Interesserede kan hente bogen her.

Der er oprettet Facebook-gruppen "Pædagogiske Fortællinger", hvor pædagoger i hele landet kan fortsætte med at dele de gode historier, til inspiration for hinanden og til gavn for børnene.


tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt