Bekymring for digitale afgangsprøver

Cowi og Skolestyrelsen har endnu ikke kunnet melde de nationale test klare, og nu gælder bekymringen afgangsprøverne i biologi og geografi, der også leveres af Cowi. Men Skolestyrelsen melder, at de vil blive gennemført
9. MAR 2010 13.45

Der arbejdes intensivt på at afhjælpe de tekniske problemer, så det bliver muligt at genoptage de obligatoriske test. Skolestyrelsens leverandør, COWI A/S, har gennemført belastningstest i weekenden, oplyser Skolestyrelsen.

COWI oplyser overfor styrelsen, at man efter gennemførelsen af weekendens belastningstest har optimeret systemet, så belastningen på serverne er markant reduceret, hvilket er en forudsætning for nedbringelse af svartiderne til et tilfredsstillende niveau.

Imens gælder en ny bekymring de afgangsprøver, der skal afvikles i de ældste folkeskoleklasser senere på året. For de leveres nemlig også af Cowi, fortæller Folkeskolen.dk.

Netop de digitale afgangsprøver blev ramt af et teknisk nedbrud i maj 2007, fordi indgangsportalen ikke kunne håndtere belastningen. Året efter var der tekniske problemer med generalprøven på afgangsprøverne, men sidste år forløb både generalprøve og afgangsprøve uden nedbrud.

Skolestyrelsen forsikrer dog, at de vil blive gennemført uden problemer. 

Eleverne, som gennemførte nationale test mandag og tirsdag i sidste uge, oplevede meget lange svartider, og derfor valgte Skolestyrelsen at afbryde gennemførelsen af de obligatoriske test i dansk, læsning, matematik, engelsk, biologi, geografi og fysik/kemi.

Skolerne har booket tid til test frem til den 29. april, og hver skoledag er der booket omkring 15.000 test. Så en del skoler må booke nye tider, når systemet atter fungerer, som det skal.

Skolestyrelsen kan ikke sige noget om, hvornår det bliver. Men skolerne vil få direkte besked fra styrelsen, der også onsdag formiddag vil give skolerne en status på situationen.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt