Privathospitaler skal overtage specialer

Sundhedsstyrelsen ventes at fratage flere offentlige sygehuse vitale operationer - f.eks. indenfor hjertekirurgi - og i stedet lægge dem i privat regi
11. FEB 2010 6.17

Sundhedsstyrelsen ventes om kort tid at give flere privathospitaler status som ekspertcentre ved at tildele dem såkaldte specialfunktioner. Det drejer sig bl.a. om patienter, der har brug for avanceret hjerte- eller fedmekirurgi. Det skriver Berlingske Tidende. 

Konkret vil f.eks. det private HjerteCenter Varde få specialiststatus, mens det offentlige Aalborg Sygehus fratages sin specialfunktion på hjerteområdet, erfarer avisen. Beslutningen vil blive offentliggjort senere på måneden, når Sundhedsstyrelsen præsenterer en omfattende plan for fordelingen af specialer på landets syghuse.

Privathospitalerne, hvor aktiviteten i de senere år er vokset kraftigt, finder det naturligt, at man nu står til at få den eftertragtede specialiststatus. Politiske og faglige topfigurer i det offentlige sundhedsvæsen derimod rejser hård kritik af planerne.

- Det vil være en utroligt giftig cocktail, hvis man er på vej til at nedkvalificere Aalborg Sygehus og i stedet opkvalificerer et privathospital. Noget tyder på, at der vil blive stillet mindre skrappe krav til privathospitaler for at få den status, og det er ikke rimeligt, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S).

mou

Se flere stillinger
Nyhedsbrev