2019 var det næstbedste år nogensinde for vindkraft
Foto: Global Wind Energy Council

2019 var det næstbedste år nogensinde for vindkraft

Der blev installeret mere end 60 GW vindkraft i 2019, viser en ny rapport fra Global Wind Energy Council. 2020 tegnede til at sætte nye rekorder, men corona giver usikkerheder.
31. MAR 2020 14.43

2019 var et fremragende år for vindkraft, viser en ny rapport fra Global Wind Energy Council (GWEC), som viser, at der blev installeret 60,4 GW vindkraft verden over. Det er det næsthøjeste antal watt, der nogensinde er installeret over et år, lyder det fra GWEC. 

Dermed har verden nået 651 GW vindkraft, så det var altså en stigning på mere end 10 pct. i 2019 for verdens samlede vindkapacitet. 

Det er særligt nye markeder i Kina og USA, som har drevet den stærke vækst og som står for 60 pct. af nye installationer i 2019. Også Storbritannien, Indien og Spanien markederede sig flot. 

- Vindenergi-sektoren ser fortsat en konstant vækst efter at have etableret sigselv som en konkurrencedygtig energikilde globalt set. Etablere spillere på markedet som Kina og USA stod for næsten 60 pct. af nye installationer, men vi ser også nye markeder på vej i regioner som Sydøstasien, Latinamerika og Afrika, som kommer til at spille en vigtig rolle i de kommende år, ligesom offshore vind kommer til at være en markant vækstdriver, siger Ben Backwell, CEO hos GWEC.

Ben Backwell efterlyser dog endnu mere ambitiøst arbejde, da man skal op og installere 100 GW vindkraft årligt frem til 2030 og derfra 200 GW årligt, hvis man skal nå klimamålene fra Paris-aftalen. 

Corona bremser rekordår
Nu ser corona dog ud til at stikke en kæp i møllehjulene for et 2020, der ellers tegnede til at blive et rekordår. 

I 2020 var 76 GW vindkraft planlagt, men corona-pandemien sætter nu et spørgsmålstegn ved, hvor mange af disse watt, der kan nå at blive installeret, mens der er forsinkelser i dele af forsyningskæderne og ansatte er sendt hjem. 

GWEC vil tage yderligere bestik af corona-situationen og hvordan, det vil komme til at bestikke kommende installationer senere i år.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt