dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Mens oliegiganterne rykker ind trækker pensionskasser stikket på havvind

KORT NYT14. OKT 2021 9.06

Mens der i øjeblikket er et stort udbud af investeringsmuligheder i havvindmølleprojekter rundt i verden, er flere danske pensionsselskaber begyndt at gå andre veje med deres investeringer. De danske selskaber har ellers været first movers inden for området, men efter nye aktører er begyndt at byde ind er afkastet blevet for lavt, skriver Finans

- Oliegiganterne er meget sultne på auktioner på havvindprojekter, og så vidt jeg kan se, byder de ind med væsentlig lavere afkastkrav, end vi er villige til. Det er klart, at det betyder skærpet konkurrence, siger Claus Stampe, investeringsdirektør i PensionDanmark.

PensionDanmark har over de seneste fire år har skåret mere end 12 mia. kr. af en samlet investeringspulje i infrastrukturprojekter på 33 mia. kr., hvor havvind udgør en betydelig andel. Pengene er i stedet sat i ejendomme og aktier, hvor afkastet er bedre. Også selskaber som Danica Pension, PFA Pension og PKA Pension kan genkende tendens om lavere afkast i havvindprojekter. Copenhagen Infrastructure Partners har ligeledes slået fast at investorer skulle forvente lavere afkast på deres investeringer i havvind.

amp