dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Stiesdals indgår brintsamarbejde med Indiens største virksomhed

Stiesdal har indgået en samarbejdsaftale med indiske Reliance Industries om teknologiudvikling og brintproduktion i Indien
13. OKT 2021 9.39

Stiesdal har underskrevet en samarbejdsaftale med Reliance New Energy Solar Limited (RNESL), som er et datterselskab af Reliance Industries Limited, Indiens største selskab.

Aftalen blev underskrevet i forbindelse med det danske statsbesøg i Indien mellem statsminister Mette Frederiksen og Indiens premierminister Narendra Modi.

Den nye aftale betyder, at RNESL og Stiesdal går sammen om at etablere produktion af brintelektrolysemaskiner i Indien efter Stiesdals HydroGen Electrolyzer-teknologi. HydroGen Electrolyzer kan ifølge den danske virksomhed producere brint til en lavere pris end eksisterende teknologier. Reliance Industries har planer om at etablere en såkaldt gigafabrik til formålet i Jamnagar i den indiske delstat Gujarat. 

- Produktion af billig grøn brint er et vigtigt element i den grønne omstilling både i Indien og i verden, og Reliance Industries har både evne til og mulighed for at skalere produktionen af elektrolysemaskiner op i den størrelse, der er behov form siger Henrik Stiesdal, der er CEO i Stiesdal A/S.

Vil udbrede Stiesdals portefølje af klimateknologier

RNESL og Stiesdal har desuden aftalt at udvide samarbejdet til også at omfatte udvikling og implementering af nogle af Stiesdals øvrige klimateknologier som offshore-vind, næste generations brændselsceller til konvertering af brint til elektricitet mm.

- Vi agter at udbrede Stiesdals imponerende portefølje af klimateknologier på det indiske marked og sammen er det vores hensigt at ophøje porteføljen til en global temposætter. I partnerskab med Stiesdal vil vi tilstræbe at nå vores erklærede mål om at tilbyde brintenergi under 1 dollar for 1 kilo i løbet af 1 årti, vores 1-1-1-vision for grøn brint, siger Mukesh Ambani, der er Reliance Industries bestyrelsesformand og administrerende direktør.  

Reliance Industries er med en omsætning på 73,8 mia. USD Indiens største virksomhed målt på omsætning.

amp