dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Semco Maritime vinder stor taiwanesisk ordre

Den esbjergensiske virksomhed Semco Maritime har som leder af et konsortium med PTSC M&C med ISC Consulting Engineers vundet en kontrakt om leverance af transformerstationer til Hai Long Offshore Wind Project.
12. OKT 2021 15.14

Det taiwanesiske Hai Long Offshore Wind Project har tildelt et konsortium bestående af danske Semco Maritime og vietnamesiske PTSC M&C en større aftale.

Konsortiet er således med ISC Consulting Engineers som underleverandør blevet valgt som foretrukken leverandør af transformerstationer på Hai Long-projektet.

Kontrakten vedrører design, levering og kommissionering af to offshore transformerstationer til Hai Long 2- og Hai Long 3-projekterne, der skal etableres 50 km fra Taiwans kyst og levere mere end en GW vindenergi, når projekterne står klar i 2026.

Aftalen er den største offshore transformerstation-ordre, der nogensinde er tildelt fra et taiwanesisk projekt. Samtidig er det konsortiets første ordre og anses som et strategisk gennembrud, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os meget over, at parterne bag Hai Long Offshore Wind Project har tildelt os denne strategisk vigtige ordre. Ordren giver os et solidt fodfæste i det spændende asiatiske offshore vindmarked, der gennemgår en rivende udvikling. Vi ser meget frem til arbejdet med de spændende Hai Long-projekter og det strategiske samarbejde med vores konsortiepartner PTSC M&C og de øvrige underleverandører, siger Frank Holm, der er Vice President Renewables hos Semco Maritime,  i en pressemeddelelse.

Konsortiet vil i samarbejde med ISC Consulting Engineers starte arbejdet på projektet i fjerde kvartal i år. Installationen af transformerstationerne vil gå i gang i 2024, mens den endelige idriftsættelse bliver i 2026.  

amp