dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Grønne udbud forvirrer virksomheder

KORT NYT12. OKT 2021 9.34

Der er kommet øget fokus på at stille grønne krav til udbud - godt for miljøet, men også årsag til forvirring blandt virksomhederne, der gerne vil vinde udbuddene. For hvilke krav skal der leves op til for at være grønne nok? Skal tekstiler svanemærkes eller blomstermærkes, eller skal varer transporteres med elbil? Den udfordring oplever flere og flere virksomheder, lyder det fra erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv og Dansk Industri ifølge Børsen

- Over et stykke tid er bæredygtighed begyndt at fylde mere og mere i offentlige indkøb, men der er stor forskel på, hvor progressive krav der bliver stillet. Ét er at nogle kommuner er længere fremme på bæredygtighedsdagsorden end andre, men derudover er det ikke i sig selv et fast defineret koncept og leder derfor ofte til forskellige krav og standarder, siger konsulent hos Dansk Industri, Alexandra Thempler.

I Økonomistyrelsen anerkender man problemet og er igang med at lave et såkaldt charter, der skal sætte standarder for grønne offentlige indkøb. Vicedirektør i økonomistyrelsen, Thomas Gloy, tror på at der er gode udsigter til at problemstillingen bliver løst, men opfordrer i mellemtiden det offentlige til at gennemføre grundige markedsdialoger om de grønne krav, de påtænker at stille i et udbud for at komme udfordringerne i møde. 

amp