dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Ørsted indgår bæredygtighedsrelateret kreditfacilitet på to mia. euro

I den nye aftale vil rentenmargenen blive justeret op og ned afhængigt af om Ørsted på årsbasis når to foruddefinerede strategiske bæredygtighedsmål.
11. OKT 2021 9.36

Ørsted har mandag indgået en femårig aftale om kreditfacilitet på to mia. euro knyttet til udvalgte bæredygtighedsmål med mulighed for to forlængelser på hvert ét år. Faciliteten er tilsigtet Ørsteds generelle forretningsaktiviteter og erstatter den eksisterende, uudnyttede kreditfacilitet på 1,4 mia. euro, der blev etableret i december 2015.

Kreditfacilitetens rentemargen er knyttet op til bæredygtighedsmål, således vil renten blive justeret efter om Ørsted lever op til to prædefinerede mål.

- I Ørsted arbejder vi målrettet på at fremme den grønne omstilling. Vi har udstedt grønne seniorobligationer og hybridkapital siden 2017, og anvender nu muligheden til sammen med vores banker at tage det næste naturlige skridt og indarbejde vores grønne ambitioner som bæredygtighedsrelaterede resultatmål i vores lånefaciliteter, siger Marianne Wiinholt, der er koncernøkonomidirektør i Ørsted. 

Målene, som Ørsted skal leve op til ift. aftalen, er at Ørsted skal reducere CO2-udledningen fra sin energiproduktion og drift til 10 g CO2e/kWh inden 2025. Derudover skal selskabet leve op til EU’s nye taksonomiforordning. For at leve op til den ordning skal Ørsted sit investeringsprogram på 350 mia. kr. i perioder 2020-2027. Programmet skal bane vejen for at nå selskabets målsætning om en installeret kapacitet på ca. 50 GW vedvarende energi i 2030.

Nordea har fungeret som ‘Coordinating Mandated Lead Arranger og Bookrunner’, ’Documentation agent’ og ‘Sustainability Coordinator’ på faciliteten. Derudover er en række banker en del af transaktionen. 

Bankerne er: Bank of America, Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Citibank N.A., Jersey Branch, Rabobank, Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, Danske Bank, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Handelsbanken, HSBC, J.P. Morgan AG, Morgan Stanley, MUFG, National Westminster Bank Plc og SEB. Nordea fungerer desuden også som ‘Agent’. 

amp