dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Dynamica Ropes:
Danmarks længste testbænk kvalitetssikrer slings

Alle slings der forlader Dynamica Ropes i Taulov er testede. Det er der flere fordele ved blandt andet i vindmøllebranchen.
12. OKT 2021 10.26

De er stolte af deres testbænk hos Dynamica Ropes i Taulov, og det er ikke kun fordi, det er Danmarks længste testbænk. Alle slings der forlader fabrikken har nemlig været en tur gennem testbænken.

Det er slings, der bruges til alle slags løftearbejde både offshore i olie- og gasbranchen og til vindmølleindustrien. Mens man skulle tro, at belastningen af en test ville gøre slings svagere, så sker præcist det modsatte, når slings af matrialet Dyneema bliver udsat for belastning.

- Det er sådan, at Dyneema bliver endnu stærkere af at blive belastet ved testen, fortæller salgschef hos Dynamica Ropes Kate Christensen.

Med sine 35 meter så er det intet mindre end Danmarks længste testbænk, som Dynamica Ropes fik tilbage i 2015.

- Den har virkelig gjort en stor forskel for os, for vi tester hele vores produktion. Alle slings er simpelthen blevet testet i forhold til deres working load limit (WLL), når de forlader fabrikken, fortæller Kate Christensen.

Hvordan testen foregår vil salgschefen også gerne uddybe.

- Hvis et sling skal kunne løfte 100 ton, så bliver det testet til 142 ton. Og et sling skal kunne holde til at løfte en vægt på syv gange af den vægt, som det er lavet til. Det vil sige, at et sling lavet til at løfte 100 ton skal kunne holde til 700 ton, fortæller Kate Christensen.

Det er også andre fordele, ved at alle slings er testede. Det er har noget med længde at gøre, og det er specielt vigtigt, når Dynamica Ropes slings skal bruges i løftearbejde i vindmølleindustrien, hvor der kræves præcision.

- Vores test gør, at vores sling bliver meget præcise i længden. De har den længde, som de har.

Det er specielt vigtigt, når fx en nacelle skal løftes på plads på et tårn af en vindmølle. Vi tilbyder en sikkerhed og kvalitet med vores test, og vi er de eneste, der gør det som standard, fortæller Kate Christensen.