dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Ørsted uddeler ordre til Cadeler til tyske havindmøllerparker
Wind Osprey bliver opgraderet med en ny kran for at være klar til opgaven.
Foto: Cadeler

Ørsted uddeler ordre til Cadeler til tyske havindmøllerparker

Cadaler skal hjælpe Ørsted med opstillingen af minimum 48 stk 11 MW-møller i vindmøllerparkerne Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3.
7. OKT 2021 16.01

Det har det danske rederi Cadeler har vundet en stor ordre fra Ørsted i forbindelse med opførelsen af de to vindmølleparker Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3, der skal ligge i den tyske del af Nordsøen.

Rederiet er blev valgt som foretrukken installationsfartøjsleverandør, og skal således hjælpe med transporten og installationen af de minimum 48 stk 11-MW-vindmøller, der skal udgøre vindmølleparkerne.

Til at løfte opgaven vil Cadeler benytte sig af fartøjet Wind Osprey, som inden opgavens begyndelse vil blive opgraderet med en ny hovedkran for at blive i stand til at kunne gennemføre opførelsen af Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3-vindmølleparkerne og andre lignende projekter i fremtiden. Wind Osprey er et af to O-klasse fartøjer, som Cadeler ejer, og begge vil i nær fremtid blive opgraderet med nye kraner. 

- Vi er meget glade for at kunne samarbejde med Ørsted om dette projekt og for at blive tildelt den foretrukne leverandørstatus, da det demonstrerer konkurrenceevnen for vores opgraderede O-klasse skibe, siger Cadelers administrerende direktør, Mikkel Gleerup. 

Når vindmølleparken Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3 er færdigbyggede vil de have en samlet kapacitet på mere end en GW. Projekterne forventes at blive fuldt idriftsat i henholdsvis 2024 og 2025. Ørsted mangler dog stadig at tage den endelige investeringsbeslutning ift. projekterne.

amp