dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

European Energy køber energiprojekter fra Vattenfall

Vattenfall og European Energy har indgået aftale om en handel, der indebærer, at European Energy overtager otte vind- og solparker på i alt 85,8 MW. Lokationerne er placeret i Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien.
6. OKT 2021 13.01

Danske European Energy har været på indkøb og sikret sig en række vedvarende energiprojekter fra Vattenfall. Projekterne er placeret i Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien.  

Konkret drejer overtagelsen sig om aktive parker, der i dag her en samlet effekt på 57,8 MW samt 28 MW soludviklingsprojekter, der forventes at blive operationelle i løbet af 2022.

Handlen betyder, at European Energy overtager den daglige drift af disse parker fra Vattenfall. I Danmark overtager European Energy to projekter i hhv. Rya og Hollandsbjerg. Med handlen bevæger selskabet sig også for første gang i som elleverandør på det hollandske og britiske marked.

- Som en del af vores overordnede strategi om at være en uafhængig energileverandør udvider vi vores portefølje af vedvarende energi i flere europæiske lande. Dette understøtter også vores indtræden på markederne i Storbritannien og Holland, hvor vi vil få uvurderlig erfaring, siger Jens Peter Zink, der er senior vice president i European Energy.

Vil reducere antallet af forskellige mølletyper

Vattenfall er også glade for handlen som er truffet for at reducere antallet af forskellige mølletyper og øge standardiseringen af teknologi og serviceplatforme i deres projekter. Selskabet har fortsat vækstplaner for vind på land med over en GW i øjeblikket under opførelse og en ambition om at vokse betydeligt frem til 2030. 

- European Energy deler mange af vores værdier. Jeg er glad for, at de vil overtage aktiverne fra os og drive dem i fremtiden. Transaktionen gør det muligt for os at fokusere yderligere på vores store vindmølleparker i drift og under opførelse og vil også åbne op for økonomisk plads til flere investeringer i udvikling af landvind, siger Sandra Grauers Nilsson, der er Vattenfalls head of onshore wind.

Parterne har ikke oplyst, hvad European Energy betaler for at overtage projekterne fra Vattenfall. 

amp