dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Vestas' chef:
Høje energipriser viser behov for fart i opsætningen af grøn energi

KORT NYT5. OKT 2021 10.56

Tidens høje energipriser er et klart tegn på, at den øjeblikkelige udbygning af grøn energi ikke går hurtig nok, sådan lyder kritikken fra Vestas' administrerende direktør, Henrik Andersen ifølge Berlingske. Andersen opfordrer til politisk handling, således at ambitioner bliver til realiteter. 

- Jeg må sige, at nu skal vi altså ikke bare blive ved med at tale om alle de gode ting, vi har gjort. Vi skal se handling i godkendelser af projekter, som viser, at vi tager det her alvorligt. Ellers bliver EUs Green Deal og den danske 2030-plan i princippet politiske hensigtserklæringer uden et egentligt bevis for, at det sker, siger Henrik Andersen.

Han henviser til, at der de seneste to år i gennemsnit er blevet kommissioneret 87 megawatt (MW) landvind i Danmark. Det svarer til en opsætning af 20-30 landvindmøller om året. Ifølge Vestas' bossen vil det tage 80 år, at nå Danmarks 2030 ambitioner, hvis det tempo fortsætter. Han vil derfor have politikerne til at gøre noget, så godkendelsesprocessen bliver nemmere. Hvis ikke det sker, kan der komme energimangel, som vi ser nu, som kan gøre at lande bliver nødsaget til at finde sorte energikilder frem for at dække behovet for ikke se energipriserne eksplodere. 

amp