dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Venstre i Tønder vil have 42 havvindmøller ud for Rømø

KORT NYT4. OKT 2021 14.05

TØNDER: Står det til Venstre i Tønder, skal der i fremtiden stå en større vindmøllepark ud for Rømøs kyst. Partiet har således præsenteret en plan om at opstille 42 havvindmøller 10-12 km ud for Rømøs kyst i det såkaldte areal 15. Venstres projekt er resultatet af et samarbejde med 'en af de større aktører på markedet', oplyser Venstres borgmesterkandidat i Tønder Kommune, Martin Iversen, som dog ikke vil konkretisere hvem, der er samarbejdspartneren, skriver JydskeVestkysten.  

- Det kan jeg ikke komme ind på endnu, for vi skal jo være enige. Nu har vi lavet et stort forarbejde, som skal ende et sted, hvor vi får en politisk enighed med kommunalbestyrelsen i Tønder om, at det er den vej, vi vil gå. Hvordan projektet og konstruktionen skal se ud, er noget vi skal tage i nogle politiske drøftelser, forklarer Martin Iversen. 

Ifølge borgmesterkandidaten er der enighed i Venstres egen gruppe om at arbejde for et vindmølleprojekt ud for Rømø. Realiseringen af projektet behøver ikke ligge langt ude i fremtiden, hvis ellers de politiske processer glider igennem, mener Martin Iversen. Han håber på, at projektet kan realiseres allerede om fire år.   

amp