dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Holbæk Kommune får energibesparende gadelys

KORT NYT4. OKT 2021 10.38

HOLBÆK: SEAS-NVE Udelys renoverer i de kommende måneder den eksisterende gadebelysning i de tidligere kommuner Svinninge og Tølløse, for Holbæk Kommune. Belysningen bliver fremover med LED-pærer for at mindske CO2-udslippet.

Udskiftningen kommer som en del af at SEAS-NVE Udelys, der er en del af andelsselskabet Andel, har underskrevet en kontrakt om driften af gadebelysningen i Holbæk Kommune frem til 2025. Selskabet skal således stå for driften af flere end 12.000 enheder, hvoraf de 3.200 skal moderniseres. Det betyder bl.a., at de fleste af kommunens gadelamper fra udgangen af oktober vil være udstyret med LED og lysstyring, så lamperne kan programmeres til fx at dæmpe lyset om natten.

- Vi har store grønne ambitioner, og vi går efter en reduktion af CO2-udledningen på 70 pct. frem mod 2030. Hvis det skal lykkes, er vi nødt til at kigge på alle de steder, hvor vi bruger meget energi. Det gælder også i forhold til gadebelysningen. Jeg ser derfor meget frem til samarbejdet, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).

amp