dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Vestas lukker fabrik i Esbjerg og to andre steder i Europa
Vestas afskediger i alt 650 ansatte på tre fabrikker.
Foto: Jens Christian Top, Ritzau Scanpix

Vestas lukker fabrik i Esbjerg og to andre steder i Europa

Vestas stopper produktion i Esbjerg samt i tyske Lauchhammer og spanske Viveiro. Samlet er 650 job berørt.
20. SEP 2021 12.43

Vestas stopper produktionen på sin fabrik i Esbjerg, hvor der er 75 ansatte. Det oplyser den danske vindmøllekoncern i en pressemeddelelse. Derudover lukkes produktionen i tyske Lauchhammer og spanske Viveiro. De to fabrikker har henholdsvis 460 og 115 ansatte.

Vestas stopper produktionen i Esbjerg, fordi de vindmølledele, som fabrikken har produceret, i dag primært bliver solgt i lande uden for Europa. Derfor vil Vestas fremover producere de dele på fabrikker lokalt.

Vestas forventer at lukke produktionen i Esbjerg i første halvdel af 2022. Produktionen på de to øvrige fabrikker lukker efter planen i slutningen af i år. Vestas har på verdensplan 29.000 ansatte. De berørte stillinger på de tre fabrikker udgør dermed omtrent to procent af den samlede stab af medarbejdere. Der er 5.900 ansatte i Danmark.

Den danske vindmøllekoncern håber, at man kan hjælpe nogle af de ansatte, der bliver ramt af de lukkede fabrikker, videre til andre job i Vestas. Hos Vestas forklarer driftsdirektør Tommy Rahbek Nielsen, at vindmølleproducenten ser sig nødsaget til at ændre sit setup.

- Den hurtige omstilling inden for energi, hastige introduktion af nye produkter og nylige integration af vores land- og havvindforretning kræver af os, at vi yderligere modner og udvikler vores forsyningsnetværk og produktionsaftryk, siger han i pressemeddelelsen.

Vestas vil nu gå i dialog med de berørte ansatte via deres fagforeninger.

Ritzau