dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Esvagt besætning anerkendt for at redde ung kollega
Det var på dette skib, at Asbjørn Morells blev reddet af sine kolleger.
Foto: Esvagt

Esvagt besætning anerkendt for at redde ung kollega

Besætningen på Esvagt Cantana har modtaget en særlig anerkendelse fra Den Internationale Søfartsorganisation, IMO for at redde en 19-årig kollega med hjertestop.
16. SEP 2021 14.10

Besætningen på Esvagt Cantana har modtaget en særlig anerkendelse fra Den Internationale Søfartsorganisation, IMO for deres handlinger, da et 19-årig besætningsmedlem på skibet i april 2020 faldt om med et hjertestop, mens skibet var til havs i Nordsøen.

Det 19-årige besætningsmedlem, Asbjørn Morell overlevede efter en ihærdig indsats af besætningen. Besætningen gav således Asbjørn hjertemassage i mere end halvanden time. Under redningsaktionen havde skibets kaptajn ellers fået at vide fra læger på land, at de ligeså godt kunne opgive deres forehavende, da der intet håb var.

Det lykkedes dog alligevel til sidst at få gang i Asbjørn Morells hjerte, og den indsats er besætningen altså nu blevet hædret for.   

- Besætningen på Esvagt Cantana kan ikke roses nok for deres heltegerning. Det gør mig meget stolt at have den slags mennesker ansat, og jeg synes det er fuldt fortjent, at de også får en anerkendelse fra IMO, siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt.

Også danske Maersk Tankers' skib Maersk Etienne har modtaget en særlig anerkendelse fra IMO. Prisen er givet for at have reddet og hjulpet 27 migranter i havsnød i Middelhavet og efterfølgende have håndteret situationen i 38 dage, hvor de befandt sig ombord på skibet, på grund af uenighed om, hvem der skulle tage ansvar for dem.

- Begge besætninger har været med til at forhindre tragedier til søs, og de er beviserne på, at søfolk er gjort af et særligt stof. Stort tillykke med anerkendelse fra IMO, det er fuldt fortjent, siger Anne Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.

Tidligere i år hædrede Danske Rederier selv besætningerne på Maersk Etienne og Esvagt Cantana ved at give dem organisationens egen Søfartspris.

amp