dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Bravida skal levere infrastruktur til OUH
Bravida skal stå for at levere infrastruktur i blandt andet form af strøm- og fiberkabler på Nyt OUH.
Foto: Nyt Odense Universitetshospital

Bravida skal levere infrastruktur til OUH

Bravida har underskrevet en kontrakt med Region Syddanmark om levering, etablering og drift af den samlede 10kV infrastruktur til det nye supersygehus i Odense.
16. SEP 2021 10.01

SYDDANMARK: Bravida har indgået kontrakt med Region Syddanmark om etablering og drift af den samlede infrastruktur på det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH).

Aftalen indebærer etablering af et overordnet forsyningsnet med koblingsstation. Koblingsstationen skal forsyne de i alt 35 stk. 10 kV transformere, der skal levere lavspændingsforsyning til alle bygningsafsnit i det 260.000 kvm store byggeri, og det hele bindes sammen af fiber-forbindelser til kommunikation og 10 kV kabler, oplyser Bravida.

Bravida oplyser ligeledes, at opgaven på OUH er så kompliceret at stort set alle virksomhedens kompetencer kommer i spil, da koblingsanlægget både indeholder køl, ventilation, VVS, elinstallationer og belysningsanlæg og endnu flere opgaver, som kræver ekspertise.

- Det er en stor og spændende opgave, der ligger foran os, og jeg glæder mig meget over, at det er os, der skal sørge for den samlede infrastruktur på projektet. Vi har både rigtig god erfaring med sygehusbyggerier, og også med at etablere 10 kV-anlæg, siger siger Ole Høgh, regionsdirektør i Bravida Danmark region Infrastruktur.

Kontrakten indeholder desuden finansiering og efterfølgende drift i en 12,5 årig periode, hvilket udover fuld forsyning i årene bl.a. indebærer regelmæssigt eftersyn og døgnvagt. 

Bravida starter projekteringen af forsyningsanlægget i fjerde kvartal i år, mens selve etablering af infrastrukturopgaven påbegyndes til januar og forventes klar til drift i april 2023. Værdien af kontrakten er ikke oplyst. 

amp