dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Letbanemand skal stå i spidsen for energiøer
Mogens Hagelskær skal som vicedirektør i Energistyrelsen være ansvarlig for etableringen af de danske energiøer, som bliver etableret i et offentligt-privat samarbejde.
Foto: Odense Letbane

Letbanemand skal stå i spidsen for energiøer

Administrerende direktør ved Odense Letbane, Mogens Hagelskær, skal i spidsen for Energistyrelsens etablering af energiøerne i Nord- og Østersøen.
9. SEP 2021 15.31

Det bliver administrerende direktør ved Odense Letbane, Mogens Hagelskær, der fra 1. januar skal stå i spidsen for danmarkshistoriens største anlægsprojekter i form af de to energiøer i Nord- og Østersøen.

Projektet i Nordsøen, der efter planen skal opføres i samarbejde mellem det offentlige og private investorer har et projekt på over 200 mia. kr. Han får ansvaret for energiøerne i kraft af, at han tiltræder en nyoprettet stilling som vicedirektør i Energistyrelsen.

- Jeg er både stolt og ydmyg over muligheden for at træde ind i Energistyrelsens direktion med ansvar for energiøerne. Anlægsarbejdet er ikke blot historisk stort, det er samtidig et enestående pionerprojekt, der vil tiltrække global interesse, og frem for alt vil det udgøre en hovedhjørnesten i Danmarks fremtidige energiforsyning og grønne omstilling, siger Mogens Hagelskær og fortsætter:

- Jeg ser energiøerne som et modigt initiativ, der i høj grad understreger, at vi i Danmark tænker visionært, når det handler om at udnytte naturens vedvarende ressourcer til gavn for en bæredygtig fremtid. Jeg glæder mig til at blive en del af holdet, der skal realisere dette imponerende og ambitiøse projekt i tæt samspil med private partnere. 

Mogens Hagelskær fortsætter uændret som adm. direktør for Odense Letbane frem til årets udgang. Fra 1. januar 2022 bliver nuværende teknisk direktør, Steen Lykke, udnævnt til fungerende administrerende direktør.

Steen Lykke vil således få ansvaret for den endelige afvikling af letbanens anlægsselskab, hvilket vil ske i perioden umiddelbart efter forventet driftsstart omkring årsskiftet 21/22.

Mogens Hagelskær har i forskellige positioner arbejdet med etableringen af Odense Letbane siden 2012 og var inden da ansat i DSB bl.a. som direktør for DSB Rejsebureau.

amp