dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Equnior vil undersøge muligheder for sikkert fiskeri ved flydevindparker

Fiskere undgår Equinors flydende vindpark Hywind Scotland. Havvind skal dog eksistere sammen med fiskere, og derfor vil Equinor i samarbejde med Marine Scotland undersøge mulighederne for sikkert fiskeri nær vindmøllerne.

Flydende havvindmølleparker vil blive mere udbredt i de kommende år. Vindmølleparkerne skal dog kunne eksistere sammen med andre, der også vil bruge havet, heriblandt fiskerne.

Men omkring verdens første flydende havvindmøllepark, Hywind Scotland, har fiskerne indtil nu holdt sig væk fra vandet omkring møllerne. Derfor vil Equinor i samarbejde med den skotske myndighed Marine Scotland igangsætte en undersøgelse, der skal undersøge mulighederne for sikkert fiskeri nær en flydende havvindmøllepark.

- Data har vist, at fiskere undgår vores flydende havmøllepark. Derfor arbejder vi tæt sammen med Marine Scotland for bedre at forstå, hvordan fiskere sikkert kan fiske inden for en flydende vindmøllepark med flere forskellige teknikker, siger Monica Fundingsland, der er direktør for bæredygtighed hos Equinor.

Planen for undersøgelserne er blandt andet at teste fiskeri med tejner, fælder og fiskeliner. Ikke alle disse metoder bruges i nærheden af Hywind Scotland, men parterne håber, at undersøgelserne kan bringe nytte verden over.

- Vi har set hurtig vækst i traditionel offshore vind, og vi forventer nu at se en lignende vækst for flydende havvind, når nye markeder åbner sig. Sikkerhed er altid førsteprioritet for os, og som den førende udvikler inden for flydende havvind, bruger vi vores aktiver og ekspertise til at forstå, hvordan fiskeri kan fortsætte sikkert inden for vindmølleparkerne, siger Monica Fundingsland.

Undersøgelserne vil foretaget i andet og tredje kvartal i 2022. 

amp