dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Equinor med overskud i andet kvartal
Direktør i Equinor, Anders Opedal, er tilfreds med selskabets resultater i andet kvartal.
Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor

Equinor med overskud i andet kvartal

Norske Equinor kom godt ud af andet kvartal med et overskud på 1,58 mia. USD efter skat. Ved regnskabet klargjorde selskabet fortsatte ambitioner inden for vedvarende energi.
28. JUL 2021 10.15

Efter et katastrofalt 2020, der endte med et stort milliardunderskud, har Equinor fået gang i indtjeningen igen. 

I første kvartal præsenterede den norske oliegigant et overskud på 1,85 mia. USD efter skat. Det resultat topper nordmændene nu i andet kvartal, hvor overskuddet efter skat lyder på 1,94 mia. USD.

- Vi leverer et stærkt resultat i andet kvartal. En god drift og et kontinuerligt fokus på værdiskabelse har gjort det muligt for os at opnå yderligere værdi fra højere råvarepriser. En streng kapitaldisciplin og en netto pengestrøm på mere end 4,5 mia. dollar reducerer vores gældsgrad til 16,4 pct., hvilket gør os robuste i forhold til volatilitet i råvarepriser fremover, siger Anders Opedal, der er adm. direktør for Equinor.

Omsætningen for virksomheden endte i tredje kvartal på 17,46 mia. USD mod 7,6 mia. i samme periode sidste år.

Øger satsningen på vedvarende energi

I forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet understregede Equinor også sit øgede fokus på vedvarende energi.

Således vil selskabet frem mod 2026 investere 23 mia. USD i vedvarende energi. Hvilket skal munde ud i en kapacitet på mellem 12 og 16 GW i 2030. 

- Vi fortsætter med at accelerere inden for vedvarende energi gennem strategiske positioner og partnerskaber. I Polen gjorde vi betydelige fremskridt med tildelingen af støtteordningen til Baltyk II & III med en potentiel samlet kapacitet på 1,44 MW, siger Opedal og uddyber: 

- Vi fortsætter vores bestræbelser på at reducere emissioner. I dette kvartal forelagde vi planen for udvikling og drift af Troll West-elektrificeringen, og vi har gjort gode fremskridt med Hywind Tampen, der er verdens første flydende vindmøllepark til at levere energi til olie- og gasplatforme.  

amp