dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Siemens Gamesa fremrykker mål om udledningsneutralitet
I 2040 vil Siemens Gamesa producere genanvendelige vindmøller. (arkivfoto)
Foto: Vincent West, Reuters/Ritzau Scanpix

Siemens Gamesa fremrykker mål om udledningsneutralitet

Vindmølleproducenten fremrykker sine mål om CO2-neutralitet med ti år. Desuden sigter selskabet mod at kunne bygge genanvendelige vindmøller i 2040.

Går tingene, som Siemens Gamesa håber, vil virksomheden være klar med 100 pct. genanvendelige vindmøller fra 2040. Selskabets vindmøllevinger skal allerede være genanvendelige allerede fra 2030.

Tiltagene skal være med til at nå en ny skærpet klimamålsætning for virksomheden om at være CO2-neutral i hele forsyningskæden allerede i 2040. Tidligere var vindmølleproducentens målsætning 2050. Det fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

- Kernen i alt, hvad vi gør, er et ønske om at forbedre vores verden ved at levere ren energi, der vil hjælpe med at afkarbonisere energiforsyningen og tackle den trussel, der kommer fra klimaforandringer, siger Andreas Nauen, CEO hos Siemens Gamesa og fortsætter:

- Den indsats slutter dog ikke bare ved levering af vindenergi. Vi er fast besluttede på at tage handling på tværs af alle vores aktiviteter, så de får en positiv effekt på miljøet, vores virksomhed og samfundet generelt.

Tidligere på året kom Vestas med lignende klimamålsætninger. Processen med at genanvende eksempelvis vindmøllevinger er dog kompliceret. Derfor er Vestas i maj blandt gået ind i et samarbejde med DTU, Aarhus Universitet, Olin Institute og Innovationsfonden. Samarbejdet skal gøre det muligt at genanvende vindmøllevinger til nye vindprojekter. Projektet, som går under navnet Circular Economy for Thermosets Epoxy Composites (CETEC), kan du læse mere om her

amp