dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Green Hydrogen Systems sætter gang i anden fase af udvidelse

Den koldingbaserede virksomhed Green Hydrogen Systems sætter gang i anden fase af sin udvidelse af produktionsfaciliteter. Kapaciteten bliver dermed udvidet fra 75 MW til 400 MW. Selskabet går også fra lejer til ejer af bygningerne.
22. JUL 2021 12.38

Den endelige mål er en 1000 MW kapacitet, og nu sætter Green Hydrogen Systems (GHS) gang i anden fase af udvidelsen af sine produktionsfaciliteter i rejsen mod den ambition.

Anden fase bringer selskabet væsentligt tættere på målet om de 1000 MW. GHS' elektrolysekapacitet kommer således til at stige fra 75 MW til 400 MW.

Den nye fabrik skal være med til at imødekomme en forventet kæmpe stigning i efterspørgslen. En stigning, der blandt andet er hjulpet på vej af EUs brintstrategi, der sigter efter en samlet elektrolysekapacitet på 6.000 MW i 2024 og 40.000 MW i 2030. Desuden håber GHS, at kunne nedbringer prisen på brint

- Denne udvidelse er et vigtigt skridt i vores planer om at opskalere virksomheden til at kunne levere elektrolyseløsninger, der sænker de nuværende omkostninger ved brint, siger Sebastian Koks Andreassen, administrerende direktør for Green Hydrogen Systems.

Udover udvidelsen opkøber selskabet også sine nuværende lokaler, der indtil nu har været lejet. Desuden opkøber selskabet også flere omkringliggende grunde, så der er plads til yderligere udvidelser. I alt investerer GHS mellem 250-300 mio. kr. i at opkøb af lokaler og land samt selve udvidelsen af faciliteterne.

amp